Politika povjerljivosti

Zaštita ličnih podataka

Kompanija Mogo Leasing d.o.o. Sarajevo, Pijačna 14k, 71000 Sarajevo, je registrovana u Sarajevu, ID broj 4202540500009, PDV broj 202540500009. Rješenjem broj 065-0-Reg-18-002955 koje je izdao Općinski sud u Sarajevu dana 06.07.2018. u Sarajevu, ostvaruje pravo na pružanje usluga leasinga i leaseback-a i djeluje kao finansijska institucija, licencirana od strane Agencije za Bankarstvo FBiH.

Stavljanje ličnih podataka na raspolaganje kompaniji Mogo Leasing d.o.o. je dobrovoljno. Korisnici stranice mogo.ba dobrovoljno dostavljaju svoje lične podatke u svrhu korištenja usluga koje pruža Mogo Leasing d.o.o. bez obzira da li će nakon dostave podataka podnijeti zahtjev za uslugu ili ne. Ukoliko je za uspostavljanje saradnje neophodna dostava ličnih podataka koje korisnik odbije dostaviti Mogo Leasing d.o.o. nije u mogućnosti realizovati poslovni odnos sa korisnikom.

Mogo Leasing d.o.o. prikuplja i obrađuje sljedeće informacije o ličnim podacima koje korisnici dobrovoljno dostavljaju:

Korisnik dobrovoljno dostavlja lične podatke tokom apliciranja/popunjavanja zahtjeva za leasing ili leasback. Prije nego korisnik kompletira zahtjev neophodno je da da izričitu saglasnost za obradu ličnih podataka kroz Izjavu koja je sastavni dio aplikacije. Finaliziranjem zahtjeva korisnik pristaje na obradu ličnih podataka u svrhu i na način određen zahtjevom i Izjavom.  

Komunikacija putem web stranice između korisnika i Mogo Leasing d.o.o. Sarajevo se čuva i koristi u svrhu administriranja web stranice i pružanja informacija korisnicima.

Lični podaci korisnika  se mogu prenositi trećim licima - kompanijama koje su članice MOGO Grupe ili dobavljačima usluga za Mogo Leasing d.o.o. u svrhu ostvarenja ciljeva  za koje se prikupljaju podaci, kao i za optimizaciju i održavanje web stranice, administraciju pristupa stranici ili u statističke svrhe. Podaci se prenose trećim licima ukoliko su ispunjeni svi uslovi definisani Zakonom o zaštiti  ličnih podataka.

Svako fizičko lice ima pravo pristupa svojim ličnim podacima koje obrađuje Mogo Leasing d.o.o. i može zahtjevati ispravljanje ili brisanje istih. Ovo pravo korisnik ostvaruje na osnovu važećeg Zakona o zaštiti ličnih podataka podnošenjem pismenog zahtjeva na adresu: Pijačna 14k, 71000 Sarajevo

Politika za korištenje "Kolačića" (Cookies)

Tekstualne datoteke poznate kao Kolačići (Cookies) se pojave na računaru korisnika u momentu pristupa web stranici mogo.ba i koriste se za prikupljanje korisničkih informacija. Kolačići omogućavaju optimizaciju i poboljšanje sadržaja web stranice u skladu sa preferencijama korisnika.

Kolačići sadrže anonimne informacije, npr. kolačići ne sadrže informacije koje bi omogućile identifikaciju korisnika i ne koriste se za obradu ličnih podataka korisnika niti za praćenje lokacije korisnika.

Na web stranici se nalaze kolačići koji vrše 4 različite funkcije:

Važni kolačići - ovi kolačići su značajni za funkcionisanje web stranice.

Kolačići vezani za efikasnost web stranice - preko njih Mogo Leasing d.o.o. analizira kako posjetioci koriste web stranicu. To omogućava Mogo Leasing d.o.o. da ponudi kvalitetan personalizovan sadržaj i brzo identifikuje i eliminiše različite probleme.

Funkcionalni kolačići - omogućavaju korisnicima da sačuvaju korisničke preferencije kao što su veličina fonta i druga lična podešavanja.

Statistički kolačići - koriste se za praćenje stranica koje korisnik posjećuje na web lokaciji. Informacije sadržane u ovim kolačićima se deponuju i ne sadrže nikakve lične podatke. Podaci se koriste u statističke i analitičke svrhe što omogućava Mogo Leasing d.o.o. da ponudi bolje usluge i proizvode, kao i relevantnije informacije korisniku dok koristi web lokaciju. web lokacija koristi Google analitiku u statističke svrhe. Statistika Google-a ne sadrži nikakve lične i/ili druge podatke. Ove informacije podliježu Google-ovoj politici privatnosti.

U trenutku kada korisnik posjeti web lokaciju, informacije o IP adresi, domenu, pretraživaču i vrsti operativnog sistema koji korisnik koristi se automatski prikupljaju.  

Dalja upotreba ove stranice od strane korisnika je u skladu s politikom kolačića.

Korisnik može prekinuti upotrebu kolačića i blokirati ih aktiviranjem odgovarajućih postavki u pregledniku koji koristi. Međutim, blokiranje svih kolačića može otežati rad web stranice, kao i pristup nekim njenim dijelovim

Komunikacija sa korisnicima

Komunikacija između korisnika i web stranice tokom pružanja ličnih podataka je šifrovana protokolom SSL (Secure Socket Layer). Štaviše, naša baza podataka je zaštićena od pristupa trećim stranama.